Horeca Ommen verzorgt maaltijden voor asielzoekers in gemeentehuis

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
De asielzoekers die momenteel worden opgevangen in het gemeentehuis van Ommen, blijven hier nog drie maanden langer. Het gaat om in totaal 40 asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft nog geen geschikte locatie kunnen vinden. Daarom is de noodopvang verlengd. Lokale horeca ondersteunen de opvang door maaltijden te verzorgen voor de asielzoekers. Dit meldt RTV Oost.

Voor het college B&W van Ommen is het geen optie om de asielzoekers weg te sturen. Burgemeester Hans Vroomen: “De ervaring is tot nu toe positief. De mensen die in het gemeentehuis zitten voelen zich op hun plek en het is mooi om te zien dat veel inwoners van Ommen zich om hen bekommeren. Zo is de lokale horeca actief met het leveren van maaltijden, zijn er inwoners die actief zijn in het geven van taalles en ook op andere manieren worden activiteiten aangeboden aan de mensen die in het gemeentehuis verblijven.”

In het gemeentehuis is een vleugel waar de vluchtelingen kunnen verblijven. De omwonenden worden per brief geïnformeerd over de verlening van het verblijf.

Door: Nationale Horecagids