Ongezonde producten in de Nijmeegse gemeentelijke horeca duurder

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Wanneer je in Nijmegen bij de gemeentelijke sport- en wijkaccommodaties een frietje of een cola wilt bestellen, moet je rekening houden met hogere prijzen. De gemeente Nijmegen wil het gat van de horeca in de gemeentelijke accommodaties met prijzen dichten en daarnaast gezondere voeding aanmoedigen. Dit meldt RN7.

De gemeentelijke sport- en wijkaccommodaties en het Triavium in Nijmegen worden ondersteund door horecapunten. Bij deze horeca worden de prijzen jaarlijks verhoogd aan de hand van gemeentelijke indexcijfers. “Door de sterke stijging van inkoopprijzen zien we nu dat de verkoopprijzen uit de pas beginnen te lopen”, zegt het college van B&W. “Onze gebruikelijke methodiek om jaarlijks onze prijzen in de horeca te verhogen met de gemeentelijke indexering is niet meer toereikend.”

Geen vrijdagmiddagborrel in wijkcentra

Een wethouder vindt echter dat de belangen van de horecaondernemers er ook toe doen. Wethouder Jean-Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen) vertelt: “We willen eerlijk gezegd niet dat de vrijdagmiddagborrel in wijkcentra plaatsvindt omdat de prijzen voor alcohol en snacks daar zo laag zijn. Dat is oneerlijke concurrentie voor de andere horeca in de stad”. Het college vindt ook dat de gemeente hiermee een ongezonde leefstijl stimuleert. Daarom worden ongezonde producten nu duurder. Het is nog duidelijk hoeveel duurder deze producten gaan worden. Wethouder Broeren is niet bang dat ouders hierdoor speeltuinen gaan vermijden. Bij kinderfeestjes zijn friet en frisdrank niet ongebruikelijk. “Onze accommodaties zijn al goedkoop, we hanteren geen Eftelingprijzen. Elders vinden ze het niet zo goedkoop.”

Door: Nationale Horecagids