Appèl Catering neemt als eerste landelijke cateraar 'Mijn Melk' op in assortiment

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Mijn Melk, melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt voor het eerst opgenomen in het assortiment van een landelijke cateraar. Appèl Catering in Den Bosch werkt onder de onderwijstak Markies Catering onder meer samen met de TU Eindhoven en Fontys Hogeschool. Daar is Mijn Melk sinds begin oktober beschikbaar. Dit meldt Foodclicks.

Appèl Catering werkt zo duurzaam mogelijk en daar past Mijn Melk goed bij. Het grootste deel van de producten in het assortiment zijn, net als Mijn Melk, zo puur mogelijk en gemaakt in een korte keten.

De Orbiter

Na het melken van de koe op de melkboerderij gaat de melk van Mijn Melk direct het verwerkingsproces in en wordt het op het erf verpakt in de mini-zuivelfabriek De Orbiter. De melk is minder lang onderweg dan andere merken omdat het zodra het klaar is op de boerderij naar de cateringlocaties wordt vervoerd.

Verse melk op onderwijslocaties

Onderwijslocaties waar Appèl Catering diensten verleent, kunnen zo genieten van het verse product.
Veel van onze opdrachtgevers en gasten eten en drinken graag zuivelproducten. Tegelijkertijd zijn we bezig om ons menu plantaardiger te maken. Dus als we dierlijke producten aanbieden, overwegen we die goed. Met Mijn Melk kunnen we zuivel blijven aanbieden, maar dan op een onderscheidende en duurzame manier”, aldus menu engineer Floris Gerrits van de Bossche cateraar.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky