Cateraar Vitam gaat gezond koken voor gedetineerden 12 gevangenissen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In 12 gevangenissen in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland verzorgt Vitam sinds 1 juni de maaltijden. Het doel is om gedetineerden op termijn te voorzien van vers en gezond eten, geleverd door de facilitair horecadienstverlener. Dit meldt Foodclicks. 

Naast vers en voedzaam koken, wil Vitam lokaal producten inkopen om de hoeveelheid CO2-uitstoot te verlagen. Ook is er daarmee aandacht voor voedselverspilling. Gedetineerden kunnen bovendien bij Vitam een opleiding volgen en werkervaring opdoen, zodat ze na hun straf mogelijk uitzicht hebben op een baan. “Training en ontwikkeling zijn belangrijke speerpunten binnen het personeelsbeleid van Vitam, ook voor de door ons in te zetten gedetineerden.”

Vegan Brownie

Vitam en de Dienst Justitiële Inrichtingen zijn een contract van vier jaar aangegaan, met vier optiejaren eraan vastgeplakt. Vitam heeft vaker met gevangenen gewerkt. De vegan brownie, vegan bananencake en 100% pindakaas van het bedrijf zijn gemaakt door gedetineerden met JailBird Bakery.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky