Zin in asperges? Aspergo levert ready-to-eat brievenbuspakketten

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Hoewel het in Brabant en Limburg heel gebruikelijk is dat er tijdens het aspergeseizoen drie keer in de week de groente wordt gegeten, kennen sommigen boven de rivieren de asperge niet eens. Om hier verandering in te brengen komt Aspergo met een ready-to-eat aspergemenu door de brievenbus. Dit meldt AGF.

Het idee komt van Micky Taylor, eigenaar van Taylor Made Catering & Co. Taylor groeide op in Limburg en kreeg in het aspergeseizoen minimaal drie keer per week de groente voorgeschoteld. Toen hij in het Amstelhotel in Amsterdam ging werken, zag hij tot zijn grote verbazing dat er niet met de asperge werd gewerkt. Na Taylor’s ervaringen in de hoofdstad begon hij zijn eigen cateringbedrijf in Den Bosch.

Door de uitbraak van corona tijdens het aspergeseizoen bleven telers en leveranciers met kisten vol asperges zitten. Normaal gesproken leverden zij deze aan de horeca, maar dit kon niet doorgaan door de sluiting van de sector vanwege de pandemie. Taylor begon te brainstormen en kwam met Aspergo.

Aanbod

Door heel Nederland kunnen de menu’s worden besteld. De hoofdmenu’s passen door de brievenbus, maar er zijn ook grotere pakketten met een driegangenmenu. Het bedrijf biedt onder andere een aspergesoep aan, maar heeft ook aspergewijn.

Aspergo’s zijn er in drie varianten: met zalm, ham of vegetarisch. Ieder menu heeft een standaard ei, botersaus, peterselie en krieltjes. Alles is ready-to-eat en hoeft alleen worden opgewarmd. De asperges komen direct bij de teler Wiljan van de Deijden in Den Dungen vandaan.

Doelgroep

De meeste bestellingen komen tot nu toe van onder de rivieren, maar er zijn ook zeker klanten in het noorden van het land. Het bedrijf probeert via social media reclame te maken. Bekendheid met de groente blijft een grote rol spelen, maar Aspergo signaleert toch wel steeds meer herhaalbestellingen uit het noorden.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer