Nederlanders betalen nog niet hoofdprijs voor een biertje

Door Nationale Horecagids
2 min
Iedereen heeft gemerkt dat de prijzen in de horecasector best zijn toegenomen. Toch betaal je in Nederland nog niet de hoofdprijs voor een biertje. Daarvoor moet je in Noorwegen zijn: een biertje kost daar gemiddeld 8,30 euro. Website Kortingscode.nl heeft de prijzen van bier en driegangenmenu’s in Europese landen vergeleken en op een rijtje gezet, meldt Out of Home Shops.

Het komt niet als een verrassing dat de goedkoopste biertjes in Oost-Europa en de Balkan te krijgen zijn. In sommige landen daar is het nog mogelijk om een halve liter bier te bestellen voor minder dan twee euro. Dat ga je in Nederland niet meer zien. Hier betaal je gemiddeld vijf euro voor een halve liter.

Driegangenmenu’s

Ook dineren is het goedkoopst in Oost-Europa. Het is daar mogelijk om voor ongeveer 40 euro uit eten te gaan. Voor twee personen. Dat kost in Nederland gemiddeld 65 euro. Als je flink wilt spenderen moet je naar Zwitserland gaan. Een driegangenmenu voor twee personen kost daar al gauw meer dan honderd euro.

De prijzen zijn berekend op basis van de Cost of Living-database van Numbeo. Daar geven consumenten zelf de prijzen op van verschillende diensten en goederen in hun land.