Terrasonderzoek 2013: bier duurst in Den Haag

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

(nieuws.nl) Een pilsje op een terras blijkt nergens meer pijn te doen in de portemonnee als in Den Haag. Een rondje drank kost er gemiddeld 21,70 euro.

Die conclusie trekt adviesbureau Spronsen donderdag na een jaarlijks terrasonderzoek in de 21 grootste steden van Nederland. Het onderzoek kijkt niet naar de prijs van een los drankje, maar naar dat van een rondje voor acht mensen met twee bier, twee fris, twee wijntjes en twee koffie.

Amsterdam is niet langer de duurste terrasstad van ons land. De hoofdstad is dit jaar voor het eerst voorbij gestevend door maar liefst vier andere steden in de terrasprijzen-ranglijst.

Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 3,1% gestegen ten opzichte van vorig jaar en Nijmegen is wederom de goedkoopste terrasstad. In Nijmegen kost een rondje gemiddeld 19,- euro.

Waar Rotterdam vorig jaar de grootste daling op de ranglijst noteerde stijgt de stad na een prijsstijging van 8,3% dit jaar het hardst, met maar liefst 7 plaatsen. Eindhoven is de enige stad met een prijsdaling van 0,3% en blijft daarmee op de één na laagste plaats staan.