Weer aanhoudingen in coffeeshops Maastricht

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

(Novum) - De politie is donderdagmiddag in Maastricht opnieuw twee coffeeshops binnengevallen. Daarbij werden twee personen aangehouden. In coffeeshop Maxcy's werd een man uit Belgiƫ aangetroffen. Hij is aangehouden samen met de beheerder.

Coffeeshops mogen alleen softdrugs verkopen aan mensen die in Nederland wonen. De eigenaar van Maxcy's wordt ervan verdacht te hebben verkocht aan niet-ingezetenen. In de andere gecontroleerde shop, coffeeshop Boni, werden geen mensen die in het buitenland wonen aangetroffen.

De politie viel eerder al elf coffeeshops in Maastricht binnen. De coffeeshops verkochten sinds 5 mei weer softdrugs aan toeristen, naar aanleiding van een besluit van de rechtbank. Daaruit bleek dat burgemeester van Maastricht Onno Hoes (VVD) een coffeeshop niet mogen sluiten.

Het Openbaar Ministerie eiste deze week boetes, werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen tegen de eigenaren en medewerkers van drie coffeeshops die eerder werden binnengevallen. Zij vinden dat het zogeheten ingezetenencriteirum discrimineert en verkochten daarom alsnog aan buitenlanders. De coffeeshopeigenaren hopen dat de rechter hen gelijk geeft.