Meer drugsoverlast gemeld in Venlo door wietpas

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

DEN HAAG (Novum) - Sinds de invoering van de wietpas op 1 mei is in Venlo bijna drie keer zo vaak melding gemaakt van drugsoverlast als in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de burgemeester van Venlo Wim Dijkstra (PvdA) in een brief aan de gemeenteraad.

Van mei tot oktober kwamen er tweehonderd meldingen van drugsoverlast binnen. In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 72. De drugsincidenten zijn meer dan verdubbeld. Tussen mei en oktober waren er 325 drugsincidenten, in dezelfde periode vorig jaar waren dit er 141.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Venlo staat niet vast dat de overlast is toegenomen als gevolg van de wietpas. De stijging van het aantal meldingen kan komen doordat burgers en politie sinds de invoering van de wietpas scherper opletten. Of de overlast werkelijk is toegenomen, moet verder onderzoek uitwijzen.

Dijkstra vroeg vorige maand samen met zeven andere burgemeesters uit Limburg uitstel van landelijke invoering van de wietpas. In een brief aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) lieten zij weten dat meer onderzoek naar de gevolgen van de pas nodig is. Op 1 januari wordt de wietpas landelijk ingevoerd.