Stappen in Amsterdam niet onveiliger

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

AMSTERDAM - Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Amsterdam neemt het uitgaansgeweld in de Amsterdamse horecazaken en op uitgaanspleinen niet toe. Terwijl de politie afgelopen maandag maakte dat overlast door drank en drugs met 14,5 procent was gestegen in de hoofdstad. Dat de Metro.

Marco Oskam, werkzaam bij KHN, spreekt van gemiddelde cijfers. "Ik heb zelf een kroeg in het centrum van Amsterdam en ik herken het niet. Ik zie niet meer geweld."

"Misschien komt de politie aan deze cijfers doordat beter en vaker geregistreerd wordt, dat zou natuurlijk wel kunnen", aldus Oskam.

De politie van Amsterdam laat weten dat het geweld op uitgaanspleinen inderdaad een probleem is maar dat er geen sprake is van een algemene geweldtrends.

"Op uitgaanspleinen vinden regelmatig geweldsincidenten plaats en we doen er alles in om dat terug te dringen. Verder is er inderdaad een toename van geregistreerde voorvallen die samenhangen met drank- en drugsgebruik. Maar een algemene toename van geweld constateren we niet", aldus een woordvoerder van de politie.

© Nationale Horecagids