Burgemeester zwijgt over overleg tegengaan horecacriminelen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

BREDA - Vorige maand is er vertrouwelijk overleg geweest tussen gemeentes over de toenemende macht van criminelen in de horeca. Zowel de aanwezige gemeenten Breda en Enschede als het Landelijk Parket doen geen uitspraken over de bijeenkomst, zo meldt Breda Vandaag.

In het NRC Handelsblad verscheen een interview met hoofdofficier Gerrit van der Burg waaruit bleek dat er een ontmoeting was geweest met vijftien gemeenten en het Landelijk Parket over de aanpak van criminaliteit in de horeca. Het gaat met name over de machtspositie die criminelen door de jaren heen hebben opgebouwd door middel van afpersing en bedreiging.

De laatste jaren neemt dit toe. Dat blijkt ook al door de acties van de politie en het Openbaar Ministerie al eerder opzetten tegen onder andere motorclub Satudarah. Enkele leden van die motorclub zijn gearresteerd bij een inval bij het clubhuis op verdenking van afpersing van Bredase horeca-eigenaars.

Geen van de partijen wil uitspraken doen over de ontmoeting. De Bredase burgemeester laat weten dat het ging om verschillende partijen te informeren, maar we praten op andere momenten ook over problemen die het voetbal met zich meebrengt.

Of en wanneer er een vervolgontmoeting komt wisten het Landelijk Parket en de Bredase burgemeester nog niet.

© Nationale Horecagids