Barcursus groter succes dan opleiding bartender

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

GRONINGEN - Net als vorig jaar zijn er maar weinig jongeren die zich hebben ingeschreven voor de twee jaar durende opleiding bartender (nu zeventien). Dit terwijl de stage- en arbeidsmarktperspectieven voldoende tot goed zijn. Het is nog onduidelijk waarom er zo weinig inschrijvingen zijn.

Dat blijkt uit het onderzoek Trends & cijfers horeca 2011-2012 van Kenwerk. Ondanks de economische onzekerheden zijn de stage- en arbeidsmarktperspectieven in de horeca nog altijd ruim voldoende tot goed, meent Kenwerk.

De meeste horecabedrijven hebben behoefte aan koks, zelfstandig werkend koks, gastheren/-vrouwen en zelfstandig werkend gastheren/-vrouwen.

Naast weinig animo voor de opleiding bartender is ook de opleiding cateringbeheerder/-manager niet populair (nu nul inschrijvingen). De opleidingen frontoffice, leerling-kok en zelfstandig werkend kok zijn wel steeds populairder.

© Horeca Groningen