KHN Leeuwarden: er is te veel horeca in de stad

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Er kan wel wat minder horeca in de stad, vertelt Ton Eijer, voorzitter van de afdeling Leeuwarden van de Koninklijke Nederlandse Horeca, aan Omrop Fryslân. De KHN vindt dat er te veel horeca is in de hoofdstad van Friesland. Dit meldt Omrop Fryslân.

Op dit moment kampt de horeca in Leeuwarden met een probleem. Een horecaeigenaar vertelt dat het stukje taart voor de ondernemers in de horeca steeds kleiner wordt. “Het lijkt alsof in alle lege winkels een nieuw horecabedrijf komt”, vertelt Eijer, eigenaar van café Skooters in Leeuwarden.

De uitbater van het café heeft naar aanleiding hiervan zijn mening gedeeld met burgemeester Sybrand Buma en wethouders Abel Reitsma. Hij betuigt dat er steeds meer zaken de deuren openen, maar dat er niet meer publiek is om al deze uitgaansgelegenheden te vullen. Met zijn oproep hoopt Eijer dat zij gezamenlijk met de gemeente een oplossing kunnen bedenken voor het probleem waar de Leeuwarder horeca mee zit.

Vrij ondernemerschap

Hij geeft wel toe dat iedereen in zijn recht staat om een zaak te beginnen. Ook Eijer zelf is voor vrij ondernemerschap, maar hij vindt ook dat er een gezonde situatie moet zijn voor de ondernemers. Veel kosten zijn gestegen, dus de horeca moet momenteel al bezuinigen. Daarnaast zegt Eijers dat de hogere prijzen betekent dat bezoekers minder uitgeven of minder vaak de horeca bezoeken. “Daar komt bij dat de meeste ondernemers na de coronacrisis geen vet meer op de botten hebben”, voegt hij toe.

Door: Nationale Horecagids