Bagels & Beans overgenomen door Vital Food Group

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Vital Food Group neemt Bagels & Beans over. Vital Food Group is het moederbedrijf van onder andere Bakker Bart en Bakerstreet. Het bedrijf heeft vandaag de overname aangekondigd. Dit meldt Foodclicks.

“De Vital Food Group is klaar voor de volgende fase in haar ontwikkeling, waarmee zij de nummer één positie in Nederland op het gebied van ontbijt, lunch, koffie en tussendoor nog sterker wil gaan neerzetten”, zegt algemeen directeur Siad Awwad van Vital Food Group. “De overname van Bagels & Beans past hier uitstekend bij.”

De overname van Bagels & Beans opent ook internationale deuren voor Vital Food Group, zo verklaart Awwad. “Het is een formule met internationale flair. Deze stap zal ongetwijfeld verder bijdragen aan de groeikracht en de vitale toekomst van onze organisatie”, zegt hij.

Franchiseformule met 80 winkels

Bagels & Beans B.V. heeft momenteel 80 winkels en een groothandel. Daarnaast is het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht. Hier werken 26 mensen. Ronald Bakker en Ninande Thio zijn de huidige eigenaren. Sinds begin vorig jaar is ook operationeel directeur Lizan van der Pol mede-eigenaar van de keten. Ninande en Roland zullen adviseur blijven. Ook Lizan zal haar werkzaamheden voortzetten bij Bagels & Beans. Alle drie worden zij aandeelhouder van de Vital Food Group. De belangen van de franchisenemers heeft bij de verkoop centraal gestaan; hun bedrijfsvoering zal niet veranderen na de overname.

Bagels & Beans

In 1996 opende Bagels & Beans voor het eerst zijn deuren in Amsterdam. Momenteel omvat Bagels & Beans 80 winkels, waarvan 78 in handen zijn van zelfstandige ondernemers. De koffie- bagelzaak haalt een omzet van 40 miljoen euro dit jaar.

Door: Nationale Horecagids