Den Haag wil verruimde openingstijden nachthoreca en de nachtbus terug

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Hart voor Den Haag pleit voor de terugkomst van de Nachtbus en het verruimen van de openingstijden van de nachthoreca. Dit meldt Dagblad 070.

Gisteren besprak de gemeenteraad over de Nachtvisie. Hiermee wil het stadsbestuur een impuls geven aan het nachtleven in Den haag. Ralf Sluijs geeft aan blij te zijn dat de gemeente de nachthoreca een steuntje in de rug wil geven. Op dit moment heeft Den Haag het imago van ‘slaapstad’.

Verruimde openingstijden nachthoreca

Toch gaan de plannen wat betreft Sluijs nog niet ver genoeg. Het liefste ziet hij dat er wordt begonnen met het versoepelen van de openingstijden. Hij is van mening dat ondernemers prima zelf kunnen bepalen en aanvoelen tot hoe lang zij open willen blijven. Sluijs pleit ervoor dat er maatwerk komt op plekken waar weinig overlast wordt ervaringen, bijvoorbeeld het Achterom, de Schoolstraat, de Oude Molstraat en de Halstraat. Daar wonen weinig mensen en wonen de eigenaren vaak zelf boven hun zaak.

Herinvoering nachtbus

Daarnaast wil de partij ook dat de nachtbus weer gaat rijden. Deze werd geschrapt tijdens de coronapandemie. Hoewel de bedoeling was dat het om een tijdelijk besluit ging, lijkt het er haast op dat deze nu blijvend van kracht is. Dit tot groot ongenoegen van de feestvierders die nu aangewezen zijn op de fiets of taxi. Sluijs vindt dat een nachtleven zonder een nachtbus is als een hark zonder steel.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer