"Natuurwijn hoeft helemaal niet wild, funky en bruisend te zijn"

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Natuurwijn, ook wel vin naturel genoemd, is op een handjevol plekken in Utrecht te vinden. Een van die plekken is Vleck Wijnen aan de Blauwkapelseweg in de stad. Eigenaar Arjen Miedema legt uit dat natuurwijn helemaal niet wild, funky en bruisend hoeft te zijn. Dit meldt DUIC.

Miedema opende acht jaar geleden de zaak in de stad. Sindsdien levert hij wijn aan met name Utrechtse horeca, zoals Karma Kebab, Héron, Pand 33, Stadsjochies, SAAR en Gastmaal Café. Voor de wijnliefhebbers heeft de ondernemer ook een winkel waar vijfhonderd wijnen te vinden zijn.

Elektrische bakfiets

Veel Utrechters hebben de zwart-witte elektrische bakfiets van Vleck wel eens door de stad zien rijden. Miedema probeert namelijk voor het grootste deel van de bezorgingen de fiets te pakken, want dat is in de binnenstad een stuk sneller dan met de auto.

Wild, funky en bruisend

Het valt Miedema op dat veel mensen hun natuurwijnen wild, funky en bruisend willen hebben, maar dat hoeft volgens de wijnkenner helemaal niet. Volgens de ondernemer is natuurwijn gewoon wijn met zo min mogelijk toegevoegde sulfieten (zwavel) en andere stofjes.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer