Hagenezen opgelet: 'het Torentaartje' is aanstaande donderdag te proeven

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Dudok Patisserie viert veertig jaar ‘het Torentje’ met een lekkernij: het Torentaartje. Dit meldt het Voorburgs Dagblad.

Het is dit jaar veertig jaar geleden dat het Torentje de vaste werkplek van de premier werd. Destijds was minister-president Ruud Lubbers de eerste die de plek mocht gebruiken. De afgelopen decennia is het Torentje uitgegroeid tot het symbool van de Nederlandse democratie, aldus het Voorburgs Dagblad.

Ingrediënten

Het Torentaartje bestaat uit een rijke koekdeegbodem met amandelspijs en romige Haagse Hopjes mousse. Binnenin het taartje zit een kern van kersencompote. Aan de bovenkant van het gebakje zit een glacé met koffie-karamelsmaak. De zegel bekroont de delicatesse, dat bovenop het taartje ligt.

Dag van de democratie

Aankomende donderdag is de dag van de democratie. Dan is het taartje voor het eerst te proeven bij de deelnemende horeca in en rond het Museumkwartier in Den Haag. Voorbeelden van deelnemende zaken zijn: Bagels & Beans, Vienna, Jannet Bennett, Stan&Co, BIT Grill & Café, Barlow, De Posthoorn, Green Bean, Almondo, Novotel, Dudok en Pulchri.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer