Inwoners Amsterdam kunnen mening geven over nieuw beleid horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In Amsterdam heeft elk stadsdeel op dit moment zijn eigen beleid voor horeca en terrassen. Daardoor gelden in gelijke gevallen niet altijd dezelfde regels. Er ligt nu een nieuw beleidskader dat geldt voor heel Amsterdam. Iedereen die dat wil kan daar tot en met 13 oktober 2022 een mening over geven. Dit meldt de gemeente Amsterdam. 

De uitgangspunten van het nieuwe beleid zijn onder meer dat er vooraf beoordeeld wordt wat de gevolgen zijn van horeca voor de omgeving, dat de regels voor horeca en terrassen gelden voor de hele stad en dat er ruimte is voor nieuwe trends en ontwikkelingen in de horeca. Ondernemers kunnen binnen het nieuwe beleid een betere afweging maken van kansen en knelpunten bij het starten van een nieuwe horecaonderneming of het aanpassen van bestaande horeca. Ook moet er meer ruimte voor maatwerk komen voor bewoners en ondernemers en is er meer sturing van de gemeente op waar welke horeca zich vestigt.

Mening geven

Wie dat wil kan tot en met 13 oktober een reactie achterlaten op de pagina ‘Inspraak nieuw stedelijk beleidskader horeca en terrassen’. Daar is het concept stedelijk beleidskader horeca en terrassen geplaatst, inclusief bijlagen. De stadsdelen zijn ook gevraagd een advies te geven over het nieuwe beleid.

Inspraakbijeenkomsten september

In september organiseert de gemeente voor elk stadsdeel inspraakbijeenkomsten over het nieuwe beleidskader. Iedereen is hier welkom. Data worden ook op de pagina ‘Inspraak nieuw stedelijk beleidskader horeca en terrassen’ geplaatst.

Door: Nationale Horecagids