Strandtenten in Den Haag kunnen subsidie krijgen voor verduurzaming

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Horecaondernemers op het strand moeten van de gemeente Den Haag meer gebruik gaan maken van bevoorrading door elektrisch vervoer. Zij hoopt hen te stimuleren door een subsidieregeling van 100.000 euro toe te passen. Dit meldt Den Haag FM.

De stranden van Den Haag staan bekend om hun mooie duinen, natuur, schone stranden en duurzame horeca. Het college van burgemeester en wethouders wil dit graag zo houden en hierbij helpen.

Natura2000

Horecaondernemingen op het strand van Den Haag liggen in een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden, de Natura2000. De gemeente Den Haag geeft aan dat het belangrijk is om juist daar klimaatverandering tegen de gaan en de duinnatuur te herstellen. Daarnaast moet er gezorgd worden dat de lucht die mensen inademen, schoon is.

Verduurzaming

Wethouder Liesbeth van Tongeren geeft aan dat er al veel gedaan is om de horeca en de winkels in Den Haag op een schonere manier te bevoorraden. Op het strand ben je letterlijk in de natuur en die willen we mooi schoon houden, aldus Van Tongeren.

Subsidieregeling

Met de subsidieregeling wordt er verwacht een bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming van het strand. Op deze manier wordt er minder uitgestoten en is er minder geluidsoverlast.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer