Gemeente Hoeksche Waard start met uitvoering Integraal Actieplan Horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Begin maart is door het college van burgemeesters & wethouders van de gemeente Hoeksche Waard het Actieplan Horeca vastgesteld. De gemeente is gestart met de uitvoering van het Integraal Actieplan Horeca, in samenwerking met de lokale divisie van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en experts van Hoeksche Waard helpt. Dit melden de gemeente en KHN. 

Horecaondernemers die hulp nodig hebben, krijgen via dit integrale actieplan maatwerk geleverd voor de korte, middellange en lange termijn. Er zijn hiervoor vier actielijnen vastgesteld: 1) horecaondernemers faciliteren bij hun individuele hulpvraag, inzetten op integraal horecabeleid, aanpak van terrasuitbreiding en paracommerciële activiteiten. Paracommercie is de verzamelterm voor activiteiten in de horeca door niet-commerciële rechtspersonen, zoals stichtingen of verenigingen. Horeca is voor hen geen corebusiness, aldus KHN.

Voor maatwerkgesprekken benadert de gemeente ondernemers in de horeca proactief. Vanaf eind maart kunnen ondernemers ook een aanvraag doen voor tijdelijke zomerterrassen.

Door: Nationale Horecagids