Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vier maanden na hevige brand heropent restaurant La Cantina in Oosterhout

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vier maanden na hevige brand heropent restaurant La Cantina in Oosterhout
Vier maanden geleden brak er een brand uit bij het mediterrane restaurant La Cantina in Oosterhout. Na een flinke verbouwing is het eindelijk weer tijd om de deuren van het volledig hernieuwde restaurant te heropenen. De eigenaren hebben er zin in, meldt BN de Stem.

Het is één van de grootste nachtmerries van een horecaondernemer: je zaak vliegt in brand. In de nacht van 9 op 10 december werkte de verbinding tussen het restaurant en de hulpdiensten niet. En dit gebeurde op het slechtste moment mogelijk. Een stapeltje theedoeken met olie dat bij het fornuis lag vatte vlam en er ontstond spontaan een brand.

Meer werk dan gedacht

In eerste instantie dachten de eigenaren dat zij wel ‘een weekje konden schrobben’ en daarna weer heropenen. Het bleek niet zo gemakkelijk te zijn. Er was meer aan de hand in het restaurant en de eigenaresse spreekt van een zaak die ‘total loss’ was.

Tijdens de brand kwam er chloride vrij, dit zit in de isolatie van de koel- en vriescel. Deze stof tast roestvrij staal aan, waardoor de hele keuken begon te roesten. De eigenaar geeft aan dat een maand daarvoor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een bezoek had gebracht. “We dachten dat we er weer even tegen konden. Niet dus.”

De rook- en roetschade bleek enorm. Alle inventaris moest eruit en het hele restaurant moest worden schoongemaakt.

Nieuwe start

In de maanden die volgden hebben de eigenaren alles aangepakt: een nieuwe keuken, nieuwe tafels en stoelen, potten, geen stapeltjes theedoeken meer en noem het maar op.

Het volledige personeel van het restaurant is gebleven. Zo kunnen de eigenaren aankomende vrijdag de deuren weer openen. “We gaan er vol in vliegen. Donderdag proeven we alle tapas en vrijdag gaan we open.” De eigenaar zegt dat zij voor vrijdag al helemaal vol zitten.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.