Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin voegt maar liefst tien restaurants toe in de Gids voor maart

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Michelin voegt maar liefst tien restaurants toe in de Gids voor maart
Elke maand voegt Michelin nieuwe restaurants toe aan de Gids. In maart hebben maar liefst tien restaurants een vermelding gekregen in de befaamde restaurantgids. Deze zaken krijgen onder andere een eigen pagina op de website, meldt Michelin. 

Op 24 april is de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Daar zal bekend worden gemaakt welke onderscheiding de nieuwe restaurants zullen ontvangen. Restaurants die worden meegenomen in de gids kunnende Bib Gourmand-onderscheiding ontvangen, voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook is het mogelijk dat zij een Groene Ster ontvangen. Deze onderscheiding kan een restaurant krijgen wanneer zij op een duurzame en ethische manier hun gerechten bereiden en serveren. En natuurlijk maken de restaurants kans op een Michelinster.

De afgelopen maand hebben de inspecteurs van Michelin niet stilgezeten. Zij beoordeelden deze tien restaurants die nu zijn opgenomen in de gids. Dit zijn ze op een rijtje:

Barres in Middelburg

Barres straalt volgens Michelin ‘verjongde elegantie’ uit. Daarmee bedoelt Michelin dat alles piekfijn in orde is, zonder er stijfjes uit te zien. Het restaurant wordt geprezen om zijn aandacht voor de gasten en ‘gedetailleerde samenspel van lokaal lekkers’, zoals de Zeeuwse schelpdieren.

Bar Senang in Zwolle

Dit restaurant is een dochtertje van Jonnie en Thérèse Boer. Het is een stoofpotje van allerlei verschillende smaken uit Nabije, het Midden en Verre Oosten. De smaken zijn ‘fris en genuanceerd’, met gerechten zoals yakitori van kip, chevice, ramen of wonton. “De ene bereiding na de andere is een smaakexplosie, lekker pittig, zonder té te zijn. Wat een generositeit!”

Bistrot Regent in Nijmegen

In Regent worden gasten volgens Michelin meegenomen op een tripje naar Frankrijk. Met een goede wijnkaart en traditionele bereidingen laat het restaurant ‘het beste zien wat het land te bieden heeft’. De gids spreekt haar waardering uit over de vissoep met rouille en croutons, evenals de gekonfijte eendenbout met kappertjessaus. “De aanlokkelijke kaart laat liefhebbers van de betere bistrokeuken kraaien van plezier en heeft ook aandacht voor gasten die vis en vlees liever mijden. Een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding.”

Broederenklooster in Zutphen

Alhoewel het restaurant in een historisch gebouw is gevestigd (1293), worden de gasten met luxe en moderne gerechten ontvangen in Broederenklooster. Op de plek waar de broeders aten gaan gasten neerslaan om Franse gerechten te proeven zoals gebakken tarbot of hertenfilet. “Bij Broederenklooster triomferen topproducten. De prachtkamers zijn ideaal om volledig tot rust te komen.”

De Voorburcht in Hattem

De gasten van De Voorburcht komen in een middeleeuwse vesting met een geüpdatete interieur. Bekende producten zoals zeebaars en grain fed bavette maken hier hun intrede in ‘creatieve gerechten die een punch hebben’. Michelin: “Deze keuken is weldoordacht en rijk. Bij De Voorburcht brengt men klassiek tot leven.”

Foer in Amsterdam

Michelin noemt Foer ‘een zaak met karakter’. In de keuken wordt de focus gelegd op plantaardige producten, die eventueel aan te vullen zijn met vis en vlees. De chef-kok bereidt hier gerechten met ‘inventieve associaties en technieken’. Niet alleen de plantaardige gerechten, maar ook vis- en vleesgerechten worden door de gids geprezen. “Perfect gegaarde daikon belegt hij met mosselen en combineert hij met gekaramelliseerde room en groene kruiden die zeer mooi aansluit bij een bouillon van dashi. Verrassend!”

Green in Amsterdam

De tweede nieuwkomer uit Amsterdam is een ‘architectonische blikvanger’, doordat het restaurant is gevestigd in het duurzame Valley-gebouw. Daar kunnen gasten naar de bovenste verdieping om in Restaurant Green te komen. De naam verklapt al dat het in dit restaurant om plantaardige gerechten draait. Michelin noemt de gerechten ‘fris en origineel’, met verrassende contrasten. De groenten worden hier volledig gebruikt, van lof tot pit. Volgens Michelin heeft Amsterdam er ‘een geweldig’ lunchadres bij.

Hemel & Aarde in Utrecht

Een stijlvol interieur, diepgaande smaken en diversiteit. Dat zijn de kenmerken van Hemel & Aarde volgens Michelin. “De chef benadrukt de diversiteit van al het lekkers dat de aarde te bieden heeft met levendigheid, creativiteit en de nodige durf.” Een mooi adres voor een vegetarisch diner.

IJssel Restaurant in Deventer

In IJssel Restaurant ‘ontvouwt de jonge chef zijn visie van de moderne Franse keuken’. in het restaurant aan de IJssel zijn het voornamelijk Nederlandse gerechten die hun intrede maken. De nadruk ligt op de korte keten. “IJssel Restaurant is verrassend herkenbaar!”

Gris Sec Restaurant & Winebar

“Floraal, fris, maar toch met karakter.” Dat is de omschrijving van Michelin als het restaurant een glas wijn zou zijn. De sommelier in het restaurant heeft veel kunde over de veelal Europese wijnen die de gerechten aanvullen. Ook de gerechten vallen op bij de inspecteurs. Die worden geprezen om de fijne associaties met de wijnen en het karakter. “Bij Gris Sec ondersteunen ze de wine tasting met karakter op het bord.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.