Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘Gedachte speelde al maanden’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘gedachte speelde al maanden’
Na meer dan 17 jaar gerechten te hebben geserveerd aan hun gasten, deelt restaurant Mijn Keuken in Wouw het bericht dat zij besluiten om te stoppen met de werkzaamheden in het restaurant. In de post op Facebook geven chef-kok Pieter Bosters en maître Simone Tak aan dat het een lastige keuze was, maar dat zij door meerdere factoren zich gedwongen voelden de deuren te sluiten.  

In het Facebook-bericht zeggen Bosters en Tak dat het een droom was voor hen om de Ster in ontvangst te mogen nemen. Ze zijn enorm trots dat die droom werkelijkheid is geworden.

Het duo geeft aan dat er meerdere factoren speelden die hebben geleid tot deze beslissing. Ze noemen de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten voor inkoop en energie. Daarnaast moet het restaurant zijn coronaschuld afbetalen, omdat zij ‘slechts 1,5% te veel’ omzet hebben geboekt. “Het voelt alsof je wordt gestraft voor een eerlijke boekhouding en de verantwoording die je als werkgever hebt genomen door een team aan het werk te houden in tijden van crisis.”

Verder zeggen ze dat zij terugkijken op een mooie tijd in Mijn Keuken en dat zij de gasten en collega’s erg dankbaar zijn.

Restaurant Mijn Keuken

Het historische pand aan de voet van de grote Lambertus kerk, daterend uit 1923, is in de jaren ’90 omgebouwd tot restaurant. In 2005 opende de chef-kok Pieter Bosters het restaurant Mijn Keuken in het gebouw in Wouw, waarna hij in 2010 werd beloond met een Michelinster. Die heeft hij nog altijd. Pieter gebruikt in zijn restaurant eerlijke producten en kookt op een hoog niveau zonder poespas.

In de Michelin Gids wordt Pieter geprezen om zijn eerbied voor traditionele smaken: “Pieter geeft een punch aan klassiek door bijvoorbeeld aciditeit (zuurtje) toe te voegen aan een beurre blanc of pompoen in pasta te bereiden met een spicy/diepzoete toets. Die veelzijdigheid geeft vertrouwde smaken een welgekomen boost.”

Privéleven

Pieter en Simone stellen dat zij zich de komende tijd meer gaan richten op hun gezin en privéleven. Vanuit daar gaan zij kijken welke manier van werken passend is. Ze schrijven dat ze nog veel ambities en ideeën hebben en die graag willen uitvoeren. Daarom vinden ze dat het tijd is om een punt te zetten achter Mijn Keuken en maken ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Koken zal altijd onderdeel blijven van ons bestaan.” De website blijft nog wel enige tijd online, maar het is niet meer mogelijk om een tafel te reserveren. Simone vertelde dat Valentijnsdag de laatste dag was dat het restaurant zijn deuren open had.

Vanaf heden is het restaurant niet meer open als restaurant. Er is nog niet bekend wat de nieuwe bestemming van het pand wordt.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.