In de horeca is het loon met 0,3 procent het minst gestegen

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
In het eerste kwartaal van 2022 is het loon in de horeca het minst gestegen, namelijk met 0,3 procent. In de sector vervoer en opslag zijn de lonen met 3,8 procent het meest omhooggegaan. Dit melden Lunchroom en het CBS.

Sinds 2022 is de werkgeverspremie voor ziektekosten gedaald naar 6,75 procent. Hierdoor zijn de contractuele loonkosten in het eerste kwartaal van 2022 met 2,3 procent iets lager uitgevallen dan de cao-lonen met 2,4 procent.

Stijging twaalf jaar

De afgelopen twaalf jaar is stijging van cao-lonen het grootst bij gesubsidieerde instellingen, namelijk 23,8 procent. Bij particuliere bedrijven is dit 22,6 procent en bij de overheid 20,7 procent. Acht op de tien werknemers hebben een cao-loon.

Door: Nationale Horecagids