Eerste plantaardige koksopleiding van Nederland start in september
De term duurzaamheid wordt steeds vaker genoemd in het nieuws. Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zei vorige week dat het voedselbeleid in Nederland op de schop moet. Consumenten moeten dierlijke eiwitten vaker inruilen voor plantaardige. Dat zou niet alleen beter zijn voor de gezondheid, maar ook duurzamer voor de wereld.
Plantaardige gerechten
Op de opleiding leren studenten de nieuwe manier van koken, volgens SVH Meesterkok Theo van Rensch. Dus geen oer-Hollandse gehaktballen meer, maar wel een broodje vegetarische shoarma of curry met groente. Hoewel de studenten met name zullen leren hoe ze rendang van kool maken of hoe ze pastinaak van de barbecue moeten bereiden, wordt hen ook geleerd hoe ze vis moeten fileren of een kip moeten uitbenen. Vlees en vis wordt namelijk niet volledig geschrapt uit de opleiding.
Door: Nationale Horecagids