Het Zalmhuis in Rotterdam wint een van de Entree Awards
Het Zalmhuis bestaat al sinds de negentiende eeuw. Vroeger was het de markt voor de grootste zalmafslag van Nederland. Het gebouw werd eind vorige eeuw herbouwd en onderging twee jaar geleden een grote metamorfose toen Hermann Hell het opkocht. De jury van de Entree Awards was erg onder de indruk van het interieur en geeft aan dat elke millimeter is ontworpen zoals het moet zijn.
Gerechten
Met een knipoog naar het verleden zijn er twee gerechten op de menukaart geplaatst die gezien worden als de pronkstukken: biologische Schotse Wester Ross-zalm en Alaskaanse Keta-zalm. Om de beleving van de gerechten te versterken, kunnen klanten de speciaal voor het Zalmhuis gemaakte ‘BRAK-gin’ erbij bestellen.
Naast visgerechten zoals zalm en sushi, kunnen klanten ook andere maaltijden bestellen. Taco’s met pulled chicken bijvoorbeeld. Of Japanse beef tataki, een Amerikaanse black angus burger of Thaise rode curry. Een high tea of ontbijt is ook een optie.
Entree Award
Het Zalmhuis is erg blij met de horecaprijs: het enige die ze nog niet hadden binnengehaald. Voor het personeel is het opnieuw een realisatie dat ze met iets bijzonders bezig zijn. Het restaurant is slechts een weekend open geweest zonder restricties en wil vanaf nu draaien zoals oorspronkelijk het plan was, namelijk met meerdere petten op: een grand-café, restaurant of een ruimte voor bijeenkomsten zoals bruiloften en feesten. En hopelijk uiteindelijk met minifestivals onder eigen naam.
Door: Nationale Horecagids