Uit eten wordt voor de consument goedkoper

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

AMSTERDAM - Door de aanhoudende economische crisis gaan veel restauranteigenaren de prijzen omlaag doen, voorspelt Jan-Willem Grievink, directeur van Foodservice Instituut Nederland. Zijn organisatie presenteerde de cijfers van 2011 tijdens de aftrap van de Horecava, zo Spitsnieuws.

De horeca had (zoals verwacht) geen topjaar. "De consument wil lekker eten voor weinig geld, maar wil bovendien waar voor zijn geld", aldus Grievink.

Grievink is van mening dat restauranteigenaren hun prijzen wel moeten verlagen omdat consumenten beter op hun uitgaves letten. "We zien nu dat lekker eten thuis op dit moment de trend is. De consument kiest ervoor om het thuis gezellig te maken."

Veel restaurants hebben al een afhaalservice opgezet, om zo mee te gaan met de consument en zijn wensen. "Koks stellen kant-en-klare menu's samen die aan huis worden geleverd. Of ze maken losse gerechten zodat de klant er zelf nog wat bij kan maken", aldus Grievink.

Naast de meeste restaurants moeten ook de toprestaurants inleveren. "Ze zullen er alles aan doen om het hele jaar door klanten te krijgen, zoals een 25-euro menuutje aanbieden", voorspelt Grievink.

© Nationale Horecagids